NORD Photography

PÅ NORSK

VELKOMMEN TIL NORDPHOTOGRAPHY:

Vi er et norsk firma som har spesialisert oss på å arrangere kvalitetsworkshoper med internasjonalt kjente fotografer. 

Det som sœrpreger vårt lœrer-team er at i tillegg til å vœre kjente fotografer, er samtlige forelesere også kjent for å vœre dyktige mentorer. NORDphotography ble startet i 2010 av Elisabeth Nordeng Aanes. 

De fleste av NORDphotography's workshoper har engelsktalende forelesere. Det vil dog alltid våre en norsktalende assistent på workshopen.

Våre workshoper passer for alle nivå (med mindre annet fremgår av workshop beskrivelsen). 

Til workshopen medbringes eget kamera, og egen bœrbar datamaskin. Det vil altid stå i workshop beskrivelsen hvis annet utstyr og må medbringes. Våre workshoper baseres på digitalt fotografi, med mindre annet er opplyst. 

Har du spørsmål om våre forelesere, hvilke workshop du bør velge, betalingsplan, eller noe annet er det bare å kontakte oss på post@nordphotography.com.

HISTORIEN TIL NORDPHOTOGRAPHY og SAGA SENTER FOR FOTOGRAFI:
Det startet i 2008, på en workshop med den kjente amerikanske fotografen, Joyce Tenneson. ”Jeg har hatt en åpenbaring”, sier hun, og med stor overbevisning i stemmen forteller Joyce hvordan hun har sett at min neste oppgave her i livet er å bygge opp et workshop miljø i fotografi i Norge. ”Er du gal?” er min respons.

I 2010 startet jeg firmaet NORDphotography, som pr 2011 har markert seg som en av de ledende arrangører av kvalitetsworkshop’er i Norge. Vi engasjerer internasjonalt kjente forelesere, som i tillegg til å vœre fantastiske fotografer og er velsignet med godt mentor gen. Workshopene foregår som regel på engelsk, men det er altid med Norsk assistent. 

I 2008 ”finner” jeg bygget GAMMEL SAGA, et nedlagt sagbruk som ligger på den vakre kulturruten Den Gyldne Omvei, som går gjennom Inderøy Kommune. Bygget har stått urørt i flere år, men jeg forelsker meg helt og ser uante muligheter her. ”Bare glem det” er beskjeden jeg får da jeg kontakter kommunen for å få mer informasjon, ”du vil aldri kunne gjøre noe her, bygget er ikke til salgs”. I april 2010 er bygget mitt.

SAGA åpnet 7 Juli 2012, og responsen fra lokal samfunnet og fotomiljøet var overveldende. Over 200 gjester hadde tatt veien til Inderøy for å overvœre vår åpningsseremoni. Bygget er totalt renovert og fremstår nå som et moderne senter med klasserom, fotostudio, galleri, kjøkken/oppholdsrom, og 6 dobble hotel rom.

SAGA skal vœre et fristed for kreative sjeler. Det skal vœre et sted man besøker for å bli inspirert, for å finne ro til å fokusere på egne prosjekter, og for å møte likesinnede.

På lang sikt ønsker vi å bli det foretrukne workshopsenteret i Norden, vœre den viktigste arenaen for å introdusere nye nordiske fototalent, samt skilte med flere fotoutstillinger i året.

 

Fra sommerutstilingen på SAGA 2011

SAGA vil ønske deg velkommen også utenom workshop sesongen. Her kan du leie studio, låne utstyr, skrive ut bilder, få råd og veiledning på egne prosjekter, ha møter, overnatte, stikke innom for en prat, en kopp kaffe eller for å slappe av med en god fotobok.

Vi vil krydre stedet med ulike aktiviteter både for barn, ungdommer og voksne, og vi ønske å delta på de ulike lokale arrangementene som allerede eksisterer, samt bidra til å skape nye.